Ataşehir’de Engelsiz Taksi sayısı 3’e çıktı

3.12.2015

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Ataşehir’deki etkinlikler, Düşler Akademisi Ataşehir binasında gerçekleşti.

Düşler Akademisi, TİV (Türkiye İşitme Engellileri Vakfı), ATA İlköğretim Okulu Özel Alt Sınıfı ve Ataşehir Engelliler Derneği'nin katıldığı etkinliklerde; engelli çocuk ve gençler için resim, ritim, drama ve mutfak atölyeleri olmak üzere dört atölye çalışması yapıldı.

Engelli çocuk ve gençlerin şimdiye kadar öğrendikleri çalışmaları sergiledikleri atölyeler hem kendileri hem de aileleri için eğlenceli anlar yaşattı.

Atölye çalışmaları sonrası Ataşehir Rotary Kulübü’nün Ataşehir Belediyesi’ne bağışladığı Engelsiz Taksinin devir teslim töreni yapıldı.

Ataşehir Rotary Kulübü Başkanı Okan Gözütok ve Rotary 2420. Bölge Federasyonu Guvernörü Mehmet Sabri Görkey tarafından Ataşehir Belediyesi adına Sosyal Yardım İşleri Müdürü Battal Sarıkaya’ya Engelsiz Taksi teslim edildi.

Törende konuşan Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Battal Sarıkaya, “Ataşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımızda; hem Düşler Akademisi ve TİV’le hem de diğer dernek ve kuruluşlarla her zaman işbirliği içerisinde olduk. Bu işbirliğimiz bundan sonra da artarak devam edecek. Engelsiz Taksi aracının belediyemize ve dolaysıyla engelli vatandaşlarımıza hediye edilmesinden dolayı Ataşehir Rotary Kulübü’ne teşekkür ediyorum. Mevcut 2 adet Engelsiz Taksimize bir adet  daha eklenerek sayısı 3’e çıktı. Böylece daha kısa sürede engelli vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Ayrıca bu etkinliği düzenleyen Düşler Akademisi, TİV, ATA İlköğretim Okulu ve Ataşehir Engelliler Derneği ile bu etkinliğe katılan hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik sonrası engelli çocuk ve gençlere hediyeler verildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir açıklama yayınlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi engelli vatandaşlara hitaben şunları söyledi: “Ataşehir Belediyesi olarak engellilerin önündeki tüm engellerin kaldırılması için 5 yıldır yaptığımız çalışmalarla çok sayıda engelli kardeşimizin sosyal yaşamda yer almasına, günlük hayatını engel tanımadan sürdürmesine katkıda bulunduk. Bu çalışmalarımız artarak devam ediyor edecektir. Bu aşamada, benim engelli kardeşlerimden ve ailelerinden bir isteğim var. Birleşin güç olun. Yaklaşık 8,5 milyon engelli kardeşimizin ortak sesine hiçbir siyasal parti hiçbir kurum kuruluş, yüreklerinde ve beyinlerinde ki engeli kaldırmış insan kulaklarını kapatamaz. Ataşehir Belediyesi olarak gönlümüzü açtığımız engelli kardeşlerim ile ailelerine tüm sorunlarınızın çözümü için yerel yönetim olarak biz, insan olarak tüm Ataşehirliler hazırız diyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlara hizmet verecek Engelsiz Taksiler, tekerlekli sandalye ile seyahat etmeye uygun olarak tasarlandılar.

Tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlar, Ataşehir Belediyesi’nin 0216 570 50 00 numaralı Çağrı Merkezine ulaşarak randevu alabiliyorlar.

Ataşehir Engelleri Aşıyor | Ataşehir Belediyesi

Ataşehir Engelleri Aşıyor

14.6.2010

Ataşehir Belediyesi “Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor, Adım Adım Engelleri Aşıyor” projesinin tanıtım toplantısını 14 Haziran Pazartesi günü saat 10.00’da Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirecek.  Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, tüm Ataşehirlileri hem temiz bir çevre, hem de engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye sağlayacak projeye destek vermeye davet ediyor.

Tarih: 14 Haziran Pazartesi

Saat: 10.00